Cech
Producentów
Żywności
Katowice

Imprezy plenerowe 05 i 19 września Radzionków


24 09'20

Podczas imprez w ramach projektu  „Polskie mięso drobiowe – dodaj do ulubionych” sfinansowanego z pieniędzy Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego  konsumenci mieli możliwość degustacji potraw przyrządzonych z mięsa drobiowego.
Głównym celem realizowanego zadania jest skierowanie uwagi konsumentów mięsa drobiowego, na mięso wyprodukowane w naszym kraju, aby spełniało wszelkie normy jakościowe.  Tylko takie mięso i produkty z niego wytworzone powodować będą, że konsumenci nabierać będą jeszcze większego zaufania do tego rodzaju mięsa i wybierać je będą na sklepowych półkach.
Cele szczegółowe zadania to:
– prezentacja walorów jakościowych i smakowych polskich produktów żywnościowych tj. produktów i potraw z mięsa drobiowego,
– zwrócenie uwagi konsumentów na świadomy wybór mięsa i produktów pochodzących od polskich producentów,
– możliwość degustacji potraw przygotowanych z polskiego drobiu.