Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach przyjmuje zgłoszenia do udziału w ogólnopolskim programie prewencyjnym „Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach przemysłu mięsnego”, który będzie realizowany w ramach ogólnopolskiej kampanii prewencyjno-kontrolnej „DOBRY PRZEPIS NA BEZPIECZEŃSTWO„.
Zapraszamy do uczestnictwa w programie wszystkie firmy z województwa śląskiego zajmujące się produkcją, przetwórstwem, konserwowaniem mięsa i wyrobów z mięsa. Celem programu jest poprawa przestrzegania przepisów prawa pracy, pomoc pracodawcom w dostosowaniu zakładu do obowiązującego prawa pracy, w tym przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy oraz upowszechnianie „dobrych praktyk” w zakresie bezpiecznej pracy.
BHP w zakładach przetwórstwa mięsa – karta zgłoszenia z załacznikami
PIP – Program prewencyjny BHP w zakładach przemysłu mięsnego